– En fin höstdag för fem år sedan fick jag ett samtal av en kompis att följa med och titta på en camping och dansställe utanför Urshult. De sökte en ny arrendator, men jag hade bestämda åsikter att detta inte var något för mig. Men atmosfären här ute trollband mig och sedan dess har jag varit fast, berättar Mikael.

Mikael är en mångsysslare av rang och meritlistan kan göras lång – från kock, ordningsvakt till att bli Europas främsta säljare på nio månader vid ett internationellt bolag. Företagsbanan kom han för första gången in på för 25 år sedan. Då handlade det om att organisera jordgubbsförsäljning utanför stormarknader. Nu parallellkör han Kärrasand med andra konsultuppdrag.

– Det är ett långsiktigt arbete att bygga upp ett sånt här ställe och man ska inte räkna antalet arbetstimmar som läggs ner. Jag vill visa att det går och jag tror att det finns en framtid för dans. Det är en enorm glädje när Stina 75 år kommer fram och tackar för att hon får komma hit och dansa.

Det är inte bara de äldre som lockas till Kärrasand. Dans och nöjesprogrammet är noga planerat för att locka många olika målgrupper. 34 event är inplanerade under den kommande sommaren.

– Det gäller att se och ta vara på möjligheterna för att få en lönsamhet. Förutom dans till landets främsta dansband driver vi camping, hyr ut stugor, båtar, erbjuder fika och söndagsbrunch. Som de flesta aktörerna inom turism och nöjen är vi beroende av samverkan, ideella krafter och vädrets makter. 2018 var det varmaste året på mannaminne och också det tuffaste för oss – trots ett gediget nöjesprogram orkade folk sig inte ut och dansa i 30 graders värme.

– Vid en sån här satsning är det viktigt att ha en god relation till sin bank, både i med och motgång. Det har vi haft hos Sparbanken Eken sedan första dagen, avslutar Mikael Linnander.
------------------------------------------------------------------------------------
Under 2019 får du som uppvisar något av Sparbanken Ekens betalkort 10 % på samtliga entréavgifter på Kärrasands dans och nöjesprogram. Läs mer om Kärrasand Camping & Nöje på
www.kärrasand.se