Meny
Samhällsengagemang
Våra kontor
Organisation

Hållbarhet

Vi driver regionens utveckling – det är Sparbanken Ekens vision.
En av de viktigaste faktorerna för att kunna fortsätta möjliggöra för människor att förverkliga sina drömmar och idéer är hållbar utveckling.

Sparsamhet är en viktig del för att tillväxt ska kunna ske hållbart, både i ett stort perspektiv gällande jordens resurser, men också i ett mindre perspektiv i form av en sund och hållbar ekonomi för privatpersoner.

Vårt samhällsengagemang är en annan viktig faktor för hållbar utveckling. Här har vi som sparbank en lång tradition – som växer starkare år för år.

Tjejer spelar fotboll

Med hjärta för vår region

För oss är det självklart att engagera oss i närsamhället. Under åren har vårt samhällsengagemang lett till lekplatser, fiber, integrationsprojekt, Åsnens Nationalpark och mycket, mycket mer i vår region.

Sedan Sparbanken Eken grundades 2008 har vi delat ut 38 miljoner i form av sponsring och stiftelsebidrag. Och vi fortsätter att ge tillbaka till vår region. 

Pengarna du sparar lånar någon annan i vårt område och bankens vinst stannar och gör nytta på hemmaplan. Dina sparpengar och bankens vinster gör på så sätt regionen levande. Klicka vidare för att få en inblick i vad vårt samhällsengagemang innebär och för att själv ansöka om sponsring och bidrag. 

Hållbara fonder - hållbarhetsfonder

Har du gjort några hållbara val när det kommer till ditt fondsparande? Vi erbjuder många fonder som tar hänsyn till hållbarhetsfrågor.

Ekologisk hållbarhet

Genom att vi löpande arbetar för att begränsa vår miljö- och klimatpåverkan. Vidare genom att banken bidrar till möjligheter för våra kunder att göra hållbara placeringar och investeringar som bidrar till en positiv miljö- och klimatpåverkan.

Ekonomisk hållbarhet

Bland annat genom att skapa förutsättningar för, och stödja, ett gott företagsklimat samt hjälpa såväl våra privat- som företagskunder till en sund och hållbar ekonomi.

Social hållbarhet

Bland annat genom att vara en god arbetsgivare för våra anställda och förvalta och vidareutveckla goda relationer med våra samarbetspartners inklusive kunder och leverantörer. Vi stödjer också projekt för utveckling av samhällsengagemang.