Hoppa till textinnehållet

Vi söker informations-säkerhets-samordnare

Ditt nästa äventyr kan börja, hos oss.

Om oss

Sparbanken Eken är inte en vanlig bank. Vi är kundnära och enkla att ha att göra med. Att vi är lokalt ägda och gillar att ge tillbaka till närsamhället skapar stolthet, både hos både våra medarbetare och kunder. Det ger också en unik möjlighet att påverka din egen utveckling och arbetsvardag. Världen är din, hos oss!

 

Om tjänsten

I tjänsten, som tillhör vår kvalitets- och säkerhetsavdelning kommer du arbeta med utveckling av IT- och informationssäkerhetsområdet, incidenthantering, outsourcing, bevaka förändringar i omvärlden samt de förändringar som påverkar oss internt via vår IT-leverantör. Du kommer även att utföra riskanalyser, följa upp utkontrakterad verksamhet och säkerställa regelefterlevnad gällande hantering av IKT- och säkerhetsrisker.

 

Du kommer vara behjälplig gällande uppgifter kopplat till GDPR samt ha en viktig roll vid implementering av nya regelverk. Du kommer även vara back-up för dina kollegor som hanterar alltifrån fysisk säkerhet till monitorering av misstänkta transaktioner.

 

Kvalitets- och säkerhetsavdelningen har sitt säte på huvudkontoret i Ryd vilket också är den primära placeringsorten för tjänsten. Detta kan dock diskuteras då vi har kontor på fler orter i vårt verksamhetsområde.

 

Om dig

Som person är du prestigelös och lösningsfokuserad. Du trivs med att ta egna initiativ har god samarbetsförmåga. Du tycker att det är roligt att driva projekt - från start till mål.

Du har utbildning och/eller tidigare erfarenhet av IT- och/eller informationssäkerhet. Bankerfarenhet och relevanta regulatoriska kunskaper är meriterande.

 

Ansökan

  • Tjänsten är tillsvidare.
  • Tillträde enligt överenskommelse. 
  • Urval och intervjuer sker löpande.
  • Frågor om tjänsten besvaras av kvalitets- och säkerhetschef Louise Fohlin 0459-388 03,
  • Facklig kontaktperson: Marie Olsson, telefon 0459-388 01