Med engagemang leder du bankens långsiktiga och strategiska utveckling, men också, genom bankens chefer, den operativa styrningen av verksamheten. Genom tydliga mål och stabilitet i regelverken samt Sparbanken Ekens starka varumärke skapar ni tillsammans tillväxt genom lönsamma affärer och tar samtidigt tillvara den möjlighet som en ökad digitalisering innebär.

Bankens viktigaste resurs är medarbetarna. Genom ditt ledarskap bidrar du till att banken är en inspirerande och attraktiv arbetsplats där medarbetare utvecklas, både som individer och i sina yrkesroller.

Rollen som VD förutsätter en god dialog med bankens styrelse. Du förväntas också externt representera banken i relevanta forum lokalt, regionalt och nationellt.

Vi söker dig som har vilja och förmåga att ta dig an denna spännande roll. Du har en för tjänsten relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå eller motsvarande kunskaper och du har tidigare nått framgångar med att leda och utveckla en verksamhet genom andra chefer. Vidare bör du ha erfarenhet från bank-/finanssektorn samt en god känsla och förståelse för sparbanksidén.
Som ledare är du engagerad, tydlig och målorienterad samt trygg. Du är en skicklig och tydlig kommunikatör både i det lilla och det stora rummet med en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, såväl internt som externt.

Vi erbjuder dig en spännande roll i ett dynamiskt skede där du får möjligheten att göra skillnad och spela en viktig roll för regionen och för invånare och näringsliv!

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 3 februari 2019 via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-13408).
Frågor besvaras av Mercuri Urvals konsulter Per Anders Nilsson, tel. 070-312 44 48 och Christian Nyhlén, tel. 070-669 75 76.