Som sparbank har vi en lång tradition av att sprida kunskap om pengar, sparande och företagande. Här hittar du information om några av våra initiativ som riktar sig till barn och unga – Lyckoslanten, Ung Ekonomi och Ung Företagsamhet:

Lyckoslanten – rik på kunskap

Sedan 1926 har tidningen varit en självklar del av undervisningen i många svenska skolor. På ett lekfullt och pedagogiskt sätt förklarar man ekonomiska samband ur ett barnperspektiv. Tidningen vänder sig till läsare mellan tio och tolv år och skickas ut gratis till alla mellanstadieklasser fyra gånger per år. Med varje nummer följer en lärarhandledning med förslag på övningar och fördjupningar. Läs mer om Lyckoslanten.

Ung Ekonomi – att förstå pengar

Pengar har blivit något abstrakt. Vi ser dem sällan. De representeras ofta av ett kort, syns som en siffra i mobilen och skickas hit och dit med en knapptryckning. Detta gör det svårare, och viktigare, än någonsin att vi lär oss förstå pengar och dess värde. Inte minst gäller det våra barn och unga. Därför erbjuder vi kostnadsfria föreläsningar kring privatekonomi till gymnasieskolor och högstadieskolor, främst i vårt verksamhetsområde i Alvesta, Emmaboda, Karlshamn, Ronneby, Tingsryd och Älmhults kommuner. Läs mer om föreläsningskonceptet Ung Ekonomi.

Ung Företagsamhet – fler företagsamma unga

Vi bidrar aktivt till att Ung Företagsamhets utbildningskoncept når ännu fler elever i grundskolan och gymnasiet. Genom Ung Företagsamhet får gymnasieelever chans att lära dig mer om hur samhället fungerar och vad entreprenörskap är, men också prova på livet som egen företagare. Läs mer om vårt erbjudande till UF-företagare.