Det är inte bara dyra sms-lån och dryga avbetalningsvillkor som hotar att drabba den som inte har koll. Om vi inte förstår riskerar vi att fatta sämre beslut som kan påverka våra liv både nu och i framtiden.

Som sparbank har vi en lång tradition av att sprida kunskap om pengar, sparande och företagande. Som en del av vårt samhällsengagemang vill vi dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter. Därför erbjuder vi kostnadsfria föreläsningar kring privatekonomi till gymnasieskolor och högstadieskolor, främst i vårt verksamhetsområde i Alvesta, Emmaboda, Karlshamn, Ronneby, Tingsryd och Älmhults kommuner.

Föreläsningskonceptet kallar vi för Ung Ekonomi. Under föreläsningen tar vi upp frågor kring sparande och lån, vad det innebär att flytta hemifrån, studera och poängen med att göra en budget.

Närmare 37 000 ungdomar har idag skulder hos kronofogen. Deras sammanlagda skuld uppgår till drygt 1 185 000 000 kr. Hur kan vi tillsammans bidra till att öka kunskapen kring en sund privatekonomi?

Föreläsning Ung Ekonomi
Har du frågor eller vill du boka in en föreläsning kring Ung Ekonomi med någon av våra sju skolambassadörer på din skola? Kontakta