Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

hemlängtan.

Hemlängtan

Vi bjuder dig på inspiration och tankar för en bra bostadsaffär

Vad säger du, ska vi ta tag i pensionen nu?

Flyttkartong

Vad säger du, ska vi ta tag i pensionen nu?

Flyttkartong

Aktuellt

Ungt par på cykel

Dagens tonåringar är duktiga sparare

Många unga jobbar extra på helger och sommarlov. Många av dem är också duktiga på att spara de pengar de tjänar. En fjärdedel av ungdomarna mellan 13 och 19 år har på egen hand sparat ihop mer än 10 000 kronor, bland de äldre tonåringarna är andelen ännu högre. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av Swedbank och Sparbankerna.

Hus

Koll på bostadsrättsföreningarnas skuldsättning viktigare än någonsin

Bostadsrättsföreningarnas skuldsättning är en viktig information för alla som bor, tänker köpa eller belåna en bostadsrätt. Enligt beräkningar från Swedbank och Sparbankerna kan boendekostnaden fördubblas om räntan stiger från två till fem procent. Ändå är det i stort sett ingen fastighetsmäklare som informerar om bostadsrättens andel av föreningens lån i objektbeskrivningen.

Kvinna leder cykel med barn i cykelstol

Vi deltidsarbetar men vet inte hur pensionen påverkas

Nästan hälften av svenskarna har under någon del av sitt arbetsliv arbetat deltid, men över hälften av befolkningen vet inte hur det påverkar den framtida pensionen. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av Swedbank och Sparbankerna.

Dator

Varning för nätbedrägerier

Just nu förekommer det flera olika försök till bedrägerier via Internet. I såväl sms som e-post, som uppges komma från oss eller andra banker, uppmanas kunderna att uppge sina kortnummer, inloggningsuppgifter och annat. Skälet uppges ofta vara att det uppstått något problem i bankens system eller att uppgifterna måste uppdateras.

Mynt och sedlar som blir ogiltiga 2017

Plånbok

Den 30 juni 2017 blir 1-, 2- och 5-kronorna, samt 100- och 500-kronorssedlarna ogiltiga.

Lämna aldrig ut dina personliga koder

Skulle du kunna bli lurad av en bedragare nätet?

Kortklubben

Erbjudanden ditt Ekenkort

Stäng Skriv ut