Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Ekenkortet

Ekenkortet

Med Sparbanken Ekens betal- och kreditkort MasterCard, Ekenkortet har du alltid tillgång till en buffert. Det är ett förmånligt, tryggt och smidigt kort, som kan anvndas över hela världen.

Kredit och avgifter

Med Eken-kortet har du en beviljad kredit på 10.000 - 100.000 kr
( 10.000 - 30.000 kr för studenter). Sedvanlig kreditansökan görs. Ingen uppläggningskostnad. Avi per post 45 kr, e-faktura kostnadsfritt.

Spara på kortet - bra ränta!

Du kan också spara på ditt Eken-kort - upp till 30 000 kr, med bra ränta. Dagsaktuella räntor hittar du under Räntor och kurser.

Så här betalar du

Med Eken-kortet har du valfrihet att anpassa betalningen. Du kan antingen betala allt när fakturan kommer (det kan ge upp till 50 dagars räntefri betalningstid). Eller så kan du välja att använda din kredit och dela upp betalningen med minst 1/20 av beloppet i månaden, dock lägst 150 kr. Du kan ha din faktura som e-faktura, det anmäler du i internetbanken.


 

Pris

195 kr / år.

Utlåningsränta på utnyttjad kredit

Räntan är förnärvarande 9,85% (2010-12-28) vilket ger en månadsränta på 0,82%. Vid en utnyttjad kredit på 10.000 kronor blir den effektiva räntan 11,87%.
Kontantuttag:
3% på beloppet, min. 35 kr
 

Säkrare betalningar på internet

Då du handlar i en e-handelsbutik på internet eller i mobilen och vill betala med ditt Ekenkort sker följande:

  • I kassan väljer du kortbetalning och följer anvisningarna
  • Du vidareförmedlas automatiskt till en ny webbsida där du uppmanas ange ditt mobilnummer och de fyra sista siffrorna av personumret. På sidan syns Sparbankens namn samt ”MasterCard SecureCode”
  • Du får därefter en kod skickad till mobilen
  • Du anger koden på webbsidan och köpet genomförs

 

4 anledningar till att du ska ha Ekenkortet

TRYGGHET
Att handla med Ekenkortet är tryggt och bekvämt. Vi använder bland annat realtidsbevakning, som hjälper till att upptäcka och stoppa eventuella bedrägerier. Du kan även stänga av kortet för utlandsköp och köp via Internet. Dessutom har du full koll på ditt saldo och dina transaktioner i vår app.

FÖRMÅNLIGA VILLKOR
Ekenkortet är ett av de förmånligaste korten på marknaden, med låg ränta, 50 räntefria dagar och en låg årsavgift. Med Ekenkortet har du även valfrihet att anpassa betalningen. Du kan antingen betala allt när fakturan kommer, eller så kan du välja att dela upp betalningen.

RESEFÖRSÄKRING
I Ekenkortet ingår en av marknadens bästa reseförsäkringar. Detta innebär att du slipper betala extra för en reseförsäkring om du betalar minst 75 % av resan med ditt kort.

ERBJUDANDEN
Med Ekenkortet har du tillgång till kortklubb.se, där du kan ta del av förmånliga rabatter och erbjudanden på allt från hotell och nöjen till upplevelser och shopping. Varje månad tillkommer nya spännande erbjudanden.

Kortklubben

Erbjudanden ditt Ekenkort

Spärra Ekenkortet

För att spärra ditt kort, ring 08- 791 49 59.
Från utlandet, ring +46 (0)8 791 49 59
Öppet dygnet runt.
Du kan också kontakta ditt kontor.
Stäng Skriv ut