Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Privat

Vad säger du, ska vi ta tag i pensionen nu?

Flyttkartong

Vad säger du, ska vi ta tag i pensionen nu?

Flyttkartong

Aktuellt

Vuxna och barn spelar fotboll

Pensionen räcker inte till svenskarnas pensionsdrömmar

Svenskarna drömmer om att resa mer, spendera mer tid och pengar på sin hobby och att umgås mer med familjen när de går i pension. Samtidigt tror över hälften att pengarna inte kommer att räcka till för att leva det liv de vill som pensionär och bland unga är andelen ännu större. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av Swedbank och Sparbankerna.

Kvinna sitter på knä med bok

Var fjärde svensk kommer inte att klara sig på sin pension

Mer än var fjärde svensk uppger att de kommer ha svårt att klara sig, eller inte klara sig alls, på sin pension. Andelen är ännu högre bland kvinnor. Trots det uppger fyra av tio att de inte sparar privat till pensionen. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av Swedbank och Sparbankerna.

En tjej tar en bild på sig själv med sin mobil

Låt barn tidigt ta ansvar för sin ekonomi

Barn mår bra av att få ansvar för månadspeng i en tidig ålder. Det hjälper barnen att få ett sunt förhållningssätt till pengar och gör dem bättre rustade att ta klivet in i vuxenvärlden. Det framgår av rapporten Barn och ungas ekonomi som Swedbank och Sparbankerna har gjort tillsammans med Sifo.
Enligt rapporten Barn och ungas ekonomi är det varken hushållets samlade inkomst eller månadspengens storlek som är avgörande för om barnen är nöjda med sin ekonomiska situation

Dator

Varning för nätbedrägerier

Just nu förekommer det flera olika försök till bedrägerier via Internet. I såväl sms som e-post, som uppges komma från oss eller andra banker, uppmanas kunderna att uppge sina kortnummer, inloggningsuppgifter och annat. Skälet uppges ofta vara att det uppstått något problem i bankens system eller att uppgifterna måste uppdateras.

Lämna aldrig ut dina personliga koder

Skulle du kunna bli lurad av en bedragare nätet?

Nya sedlar och mynt

Plånbok

Riksbanken släpper nya 100- och 500-sedlar och nya 1-, 2 och 5-kronorsmynt den 3 okt. 2016.

Sparbanken Eken MC

Erbjudanden ditt MasterCard

Kortklubben

Erbjudanden ditt Ekenkort

Stäng Skriv ut