Hoppa till textinnehållet

Fondval Indecap

Fondval Indecap är en aktiv förvaltningstjänst för ditt premiepensionssparande, vilket innebär att du själv slipper välja fonder. Med Indecap Fondval gör du livet enklare. Tillsammans med oss på sparbanken väljer du vilken risk du kan och är villig att ta med ditt sparande och får då fram ditt fondval.  

Vilket fondval passar dig?
Vi har skapat fyra olika fondval som du kan välja mellan beroende på vilken risknivå du önskar och hur lång tid du har kvar till pensionen.

  • Fondval Offensiv har en relativt hög risk och placerar nästan uteslutande på aktiemarknaden.
  • Fondval Bas investerar i på både aktie- och räntemarknaden.
  • Fondval Försiktig placerar merparten på räntemarknaden och har relativt låg risk.
  • Fondval Individuell anpassar risken efter just dig.

Indecap Guide
I Indecaps app kan du få information och hjälp med ditt sparande. Appen är helt avgiftsfri och där kan du bland annat få hjälp med regelbundna riskjusteringar samt nedtrappning av risken i ditt fondval från 56 års ålder.

Fondguide premiepension Indecap - Appen

Ladda hem appen för att lätt se ditt innehav och för att alltid ligga rätt i din risknivå. Sökord Indecap.

Indecap

Indecap specialiserar sig på att analysera fondanalytiker och sätta ihop effektiva fondportföljer. Verksamheten står under tillsyn av Finansinspektionen och ägs av en majoritet av Sveriges sparbanker.

Rapportering och risk

  • En gång per kvartal får du via e-post en förvaltningsrapport med en beskrivning av vad som gjorts på ditt PPM-konto samt vad det resultatet är. Därmed slipper du vänta på ditt pensionsbesked - det orange kuvertet.
  • Portföljens värde kan både öka och minska i storlek. Premiepension Offensiv investerar bara i aktiefonder som i sin tur investerar i både svenska och utländska aktier. Eftersom portföljen sprider risken till olika förvaltare minskas dock risken.