Hoppa till huvudinnehåll

Sparbanken Ekens sparbankstiftelse i Ryd har hittills i år delat ut 268 000 kr till olika bidragstagare runt om i regionen

I år har Almundsryds Sparbanksstiftelse, som är en av bankens sex ägarstiftelser, hittills delat ut 268 000 kr till olika bidragstagare. Tre av dessa bidragstagare uppmärksammades lite extra den 15 juni. 

Kulturpris till Mikael och Carola Grundiz, Björstorps kvarn i Bräkne-Hoby

Genom att bevara kvarnen och dammiljön i dess ursprungliga skick har kulturmiljön i Björstorp bevarats till kommande generationer. Vår stiftelse i Åryd har därför beslutat att dem ska få deras stipendium för kulturell och kulturfrämjande insats 2022.

Nya spelformer för breddverksamheten i ishockey

Tingsryds AIF:s Ungdomssektion har köpt in en sarg för att möjliggöra spel på mindre ytor.


- Inför den här säsongen har Svenska ishockeyförbundet beslutat nya spelformer vilket innebär att vi ska spela våra matcher på mindre isytor. Den nya sargen/planavdelaren hjälper oss att möjliggöra detta för vår framtida satsning inom breddverksamheten hos barn- och ungdomar i Tingsryds AIF, säger ungdomsansvarig Willy Berglund.


Sparbanken Eken är glada att kunna vara med och bidra till att dessa nya spelformer bli möjliga.


- Ungdomsidrotten har en viktig funktion i samhället och att vi kan vara med och bidra genom att ge ungdomarna bättre förutsättningar till utveckling, det känns självklart. Därför väljer Sparbanken Eken att vara med och sponsra sargen som TAIF:s Ungdomssektion har köpt in, säger Linda Nilsson, kontorschef på Sparbanken Ekens kontor i Älmeboda.

Kulturpris till Bräkne-Härads biodlarförening

Bräkne-Härads biodlarförening, som är den äldsta i Blekinge, är goda ambassadörer inom natur, naturbruk och odling. De genomför dessutom kurser för biodlingsintresserade. Åryds Sparbanksstiftelse har delat ut ett stipendium för kulturfrämjande insats till Bräkne-Härads biodlarförening. 

En miljon till djur- och markägare

Sommaren 2018 påverkade torkan många lantbrukare och djurägare ekonomiskt på flera sätt. Våra ägarstiftelser avsatte då tillsammans en miljon kronor för ansökan om ekonomiskt stöd för att skapa nya betesmarker i den svåra situationen.