Hoppa till huvudinnehåll

Sparbanken Ekens sparbankstiftelse i Ryd har i år delat ut 445 000 kr till olika bidragstagare runt om i regionen

 

Delar av Sparbankens Ekens överskott går tillbaka till regionen i form av bidrag till bland annat utbildning, föreningsliv och kultur. I år har Almundsryds Sparbanksstiftelse, som är en av bankens sex ägarstiftelser, delat ut 445 000 kr till olika bidragstagare. Tre av dessa bidragstagare uppmärksammades lite extra den 1 december.

Destination Åsnen tar fram en tryckt karta över Åsnens företagare

Destination Åsnen är en ideell förening som arbetar med småföretagare, föreningsliv och kommunen kring Åsnen. Kärnan i deras uppdrag är att samla företagarna och aktörerna i området och marknadsföra Åsnen som destination.

Varje år tas det fram en karta över Åsnenområdet som markerar ut butiker, aktiviteter, boenden och restauranger/caféer. Med hjälp av Sparbanken Ekens stiftelser i Ryd och Grimslöv har kartan kunnat finansernas och därmed distribueras till turister.

Fridafors Skytteförening bygger vind- och regnskydd

Fridafors Skytteförening har funnits sedan 1902 och är en jaktskytteförening som bland annat utbildar i jägarexamen. Föreningen har ca 200 medlemmar med sitt största upptagningsområde i Kronoberg och Blekinge.

Bidraget från stiftelsen i Ryd har använts till att bygga ett vindskydd vid trappbanan för lerduveskytte samt ett tillbygge på skjutkuren ute på älgbanan. Tillbyggena bidrar till större tillgänglighet och att fler vill utnyttja möjligheterna i föreningen även under sämre väderförhållanden.

Tingsryds Orkesterförening vill inspirera och introducera barn och ungdomar för klassiska instrument

Tingsryds Orkesterförening har funnits sedan 1979 och är en stråkorkester bestående av både amatörer och proffs. De har en blandad musikstil och spelar allt ifrån klassisk musik, filmmusik, popklassiker och nyskriven musik.
Med hjälp av bidraget från stiftelsen i Ryd ska de besöka sju grundskolor i Tingsryds kommun för att spela en konsert för barn och ungdomar. Därefter får barnen möjlighet att testa på klassiska instrument som är anpassade för barn. Målet med grundskolebesöken är att få fler barn och ungdomar intresserade av klassiska och akustiska instrument.