Meny
Samhällsengagemang
Våra kontor
Organisation

En klok, snäll och fotbollsspelande kompis på besök

Kompis FF

Viktor Elm pratar om hur man kan vara en bra kompis

Genom Kalmar FF:s projekt Kompis FF besöker den tidigare fotbollsspelaren Viktor Elm alla förstaklassare i Emmaboda kommun för att prata om vikten av sunda värderingar och kompisskap. Men också vikten av läsning och fysisk aktivitet. Sparbanken Eken har tillsammans med Lions fått förmånen att möjliggöra detta viktiga initiativ.


På Vissefjärda skola bjöd Viktor, precis som i övriga klasser han besöker, på högläsning och pratade om vikten av att vara en bra kompis och förhållningssättet till andra människor.

Viktor frågar klassen: - Hur är man en bra kompis?
Svaren från klassen kommer snabbt:
"Man ska inte puttas och så ska man vara snäll, trevlig och pålitlig."

Viktor sammanfattar barnens olika förslag att om man helt enkelt är så mot andra – så som man vill att de ska vara mot dig - då brukar det bli väldigt bra.


När det var dags för rast, gick det undan för barnen att komma ut. Det stod nämligen fotbollsspel med Viktor på agendan.

Kompis FF
Kompis FF
Kompis FF

En lärare full av driv och passion

Tanja Ojaniemi jobbar på Lindås skola som förstelärare i årskurs 2. Utöver det har hon ansvar för utvecklingsområden inom skolan - vilket inte går och ta miste på varför hon har fått.


"Jag älskar utbytet jag får med barnen, det är det absolut bästa med mitt jobb. Jag har jobbat som lärare i över 20 år och fortfarande tycker jag det är lika häftigt att jag får vara en del i barens utveckling."


På frågan vad hon brinner lite extra för svarar hon snabbt:
"Att inspirera till läsning och att lyfta goda förebilder."
Så det är knappast förvånande att Tanja hoppade på när hon fick frågan om att organisera detta projektet bland kommunens skolor.


"Jag är så glad att Sparbanken Eken och Lions möjliggjort att vi kunde få vara en del av detta projekt. Viktor är en sådan bra lokal förebild och nu har över 200 barn i kommunen fått träffa honom genom Kompis FF. Det är galet, säger Tanja och skrattar."