Vi träffar Lars Lundkvist och Johan Falkbrink, två av eldsjälarna som har drivit projektet som gjort att det idag finns två nya padelbanor och två innebandyplaner utomhus, vid Ingelvi i Ingelstad. Tillsammans med fotbollsplaner och elljusspår bildar det idag Ingelstad Sportcenter.

Ansökan till kommunen skickades in i oktober och trots coronapandemi i Europa kunde de två padelbanorna som beställts ifrån Spanien monteras och invigas lagom till valborgshelgen, precis som planerat. Men vägen har inte varit rak, det har varit både med- och motgång i projektet.

- Vi har hjälpts åt, när någons energinivå har gått ner, har någon annan tagit vid och dragit lite extra. Tur att vi aldrig var nere samtidigt, säger Johan och skrattar.

Projektet har gjorts tillsammans med Ingelstad IBK och att samverka över föreningsgränser ser de som en självklarhet.

- Det är ju samma ungdomar vi har att göra med, bättre att vi då kan samverka och tillsammans göra Ingelstad till ett ännu bättre samhälle där man kan ha en aktiv och rolig fritid, säger Lars.

Entreprenörskapet i föreningen är starkt. "Vill man att något ska hända, då får man ta och se till att det händer", säger Lars som är en av 12 pensionärer som ingår i plansektionen som bland annat helt ideellt sköter gräsklippning och skötsel av fotbollsplanerna.

- Vår förening ska ligga i framkant, Ingelstad är ett expansivt samhälle och vi vill vara med och bidra till den utvecklingen, säger Johan med ett leende.

Sparbanken Eken är glada att tillsammans med bidrag från våra ägarstiftelser kunna vara med och möjliggöra detta projekt.

- Sugen på att testa padel? Bokar bana gör du på iikpadel.se