– På 1800-talet bodde det en man här som ansvarade för klockringningen i kyrkan därav namnet, berättar Marita som gästvänligt visar oss runt.

Det är just nu bråda tider inför förberedelserna av Spjutaretorps konst- och kulturrunda som går av stapeln den 30 maj-1 juni. Det är sjätte året i rad som bygden bjuder in till rundan som blir allt mer populär.

– Jag tror att det ligger i tiden att komma ut på landet, komma hem till folk och köpa närproducerat. Genuint och äkta ska det vara berätta Marita.

Tolv utställare är det som öppnar upp för besökare att köpa tavlor, konsthantverk och titta på fotoutställningar eller öppna trädgårdar. Marita själv målar mest i akvarell.

– Jag började med några kurser för femton år sedan, sen har det bara rullat på. Det är härligt att skapa och se ett verk komma till liv. Jag får inspiration av naturen runt omkring och de flesta av mina motiv är på olika blommor och växter.

Stallet har byggts om till en sommarateljé. Här möts vi av ett nytänkande med gamla ting. Loppisfynd och återbruk skapar en välkomnande atmosfär. Om några veckor öppnar stallet upp för allmänheten på Spjutaretorps egna folkfest – konst- och kulturrundan.

 

Sparbanken Eken är ingen vanlig bank. Ett av våra viktigaste mål är att tillsammans med våra ägarstiftelser bidra till att livet och vardagen i vår region utvecklas för oss alla som bor här. Spjutaretorps konst- och kulturrunda är ett av de projekt som Sparbanken Ekens ägarstiftelse bidragit till.

Läs mer om konstrundan, öppettider och utställare på: http://www.spjutaretorp.com