Är du en engagerad och driven person med erfarenhet från bank eller revision och med stort intresse för krediter, kreditkvalitet och att ge våra rådgivare bästa möjliga förutsättningar i sitt arbete? Vill du arbeta i en bank med stark tradition som brinner för bra kundservice och att göra skillnad i vårt marknadsområde?

Som kreditanalytiker fungerar du som spindeln i nätet i processen med att, i dialog med kundansvarig, ta fram kvalitetsmässigt bra underlag som lägger grunden för kreditbeslut i kreditdelegationerna. Utbildning av medarbetare inom kreditområdet, analys av större företagskunder och bollplank i affärsupplägg är andra uppgifter som är aktuella. En viktig del av tjänsten är kreditanalys i form av framtagning och tolkning av kreditrapporter över bankens totala kreditportfölj. Egna analyser av kreditportföljen förekommer frekvent och du förväntas även kunna vara backup till kreditchefen i affärskritiska processer inom kreditavdelningen.

Vi ser gärna att du som söker har några års bankerfarenhet med vana att hantera främst företagskrediter, har du även erfarenhet av privatkreditgivning så är det positivt. Du har ett genuint intresse för företagande och risk. Vi tror att du är kommunikativ och trivs med, att i dialog med dina kollegor ta fram bästa möjliga underlag för beslut.

Som person är du noggrann, initiativtagande och har ett strukturerat arbetssätt. Du har stark integritet och är duktig på att balansera affärsmöjligheter och risk. För att trivas och lyckas i rollen bör du i grunden vara självgående, jordnära och prestigelös. Du behöver även ha god kommunikativ förmåga och tycka om att samarbeta med kollegor i banken. Våra kärnvärden Lokala, Nära och Kompetenta bär vi på Sparbanken Eken med oss i allt vi gör. De vägleder oss såväl i vårt agerande kollegor emellan, som i mötet med våra kunder och samarbetspartners.

Tjänsten är på heltid med placering i Ryd. Tillträde sker efter överenskommelse.
Välkommen med din ansökan och CV senast den 12 januari till:

Upplysningar om tjänsten lämnas av: kreditchef Henrik Annetun tel: 0459-387 91
Facklig kontaktperson: Linus Carlsson 0459-387 98

Annonsen som pdf