Meny
Samhällsengagemang
Våra kontor
Organisation

Stipendium till unga entreprenörer

Emax stärker unga i deras entreprenörskap

Tillsammans med Växjö kommun och Fortnox har Sparbanken Eken möjliggjort stipendium till Emax Sverige som samlar landets ledande unga entreprenörer för ett event. Emax arbetar för att stärka unga entreprenörer i deras unika entreprenörskap genom inspirationsföreläsningar, nätverksaktiviteter och tävlingen Emax Challenge, där entreprenörerna arbetar för att ta fram affärsidéer kopplade till FN:s globala mål. I år arrangerades Emax Sverige i Göteborg den 16–20 juni.

Asmina Karlsson från Växjö är en av de unga entreprenörer som fick ett stipendium och säger såhär om Emax-upplevelsen;

Hur kändes det när du fick veta att du fått ett stipendium till Emax?

”Det kändes helt otroligt! Att få ett stipendium för driv och entreprenörskap visar någonstans att man är på rätt väg och att även andra ser det och tror på en!”

Vad har du lärt dig på Emax?

”EMAX-dagarna var fyllda med inspirerande föreläsningar och workshops! Men trots allt lärde jag mig nog mest av de i omgivningen. Trots alla stora avgörande val som entreprenör stöter på i sitt företagande, finns det alltid en annan lösning, så länge man vågar tänka utanför boxen! Man får inte ge upp, ibland behöver man bara tänka om.”

”Om vi tänker mer konkreta lärdomar så fick vi öva på att pitcha, utveckla en affärsidé utifrån de globala målen, arbeta under tidspress och ständigt nätverkande! Jag fick dessutom lära mig mer om företagsförsäkringar och om hur man expanderar internationellt.”

Vad var roligast på Emax?

”Det som var roligast och egentligen förgyllde alla Emax-dagarna var det drivet och den sociala förmågan alla deltagarna delade! Stämningen var alltid toppen oavsett tidpunkt och alla kunde dela erfarenheter och lära sig av varandra. En gemenskap jag inte upplevt på samma vis tidigare!”
 

På Sparbanken Eken vet vi att framtidens entreprenörer finns bland dagens unga och att det behövs många nya företagare och företagsamma medarbetare för att säkra Sveriges tillväxt. Sparbanken Eken är partner till Ung Företagsamhet i Kronoberg, Kalmar och Blekinge län och är nu också stolta över att ha möjliggjort ett deltagande på Emax från regionens unga entreprenörer.

”På Sparbanken Eken tycker vi det är viktiga att uppmuntra unga driftiga människor att våga satsa på företagande och entreprenörskap – det är en förutsättning för fortsatt tillväxt och utveckling i vårt område, säger Leif Fransson, styrelseledamot på Sparbanken Eken.”
 

Asmina Karlsson på Emax i Göteborg.