Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Möt våra företagskunder

För oss är det viktigt att människor och företag i vår region utvecklas. Därför satsar vi på hög bemanning och hög service på din hemmaplan. Vi gillar att besöka våra kunder och se drivet som finns bakom varje företagare. Möt några av våra kunder i reportagen nedan.

Wooden floors Berg och Berg

Berg & Berg har naturen i fokus

Berg & Berg gör kvalitetsgolv av råvara från svenska skogar. I alla sina produkter tar de stort ansvar för skogen, tummar inte på kvalitén och har ett stort fokus på design. 

Generationsskifte av skogsfastigheten i Stenshult

Skogsfastigheten utanför Ryd i Småland har funnits i familjens ägo sedan 1860. Idag är det sjunde generationen, Annika och Jennie, som äger skogsfastigeheten. Vi mötte dem på gården för att ta reda på mer om hur man genomför ett lyckat generationsskifte.

Sofie och Johan skapar hållbara möbler för gröna utemiljöer

Sofie och Johan är generationen som tar erfarenheten av att tillverka högkvalitativa produkter i rostfri metalltråd till nästa steg. Med Fabrikant förverkligar de drömmen om att skapa hållbara möbler för offentliga miljöer, hem och trädgård.

Entreprenörssonen bakom M Lindberg Ägg

På gården i Musteryd värper 116 000 höns cirka 110 000 ägg om dagen. Gården som från början var utrustad för mjölkproduktion gjordes om till äggproduktion när entreprenörssonen Marcus började intressera sig för affärerna.

Signatur Vin & Bistro

Barndomsvännerna bakom Signatur Vin & Bistro

Tro på sig själva, hög arbetsmoral och att ta hjälp av en mentor eller de som har erfarenhet i branschen är Erik och Pierres tips till de som går och drömmer om att driva eget företag.

Möt killarna som öppnade restaurang mitt i en pandemi och som nu pratar utveckling på alla fronter. 

Emilia Hildingsson

Från trädgård till aktiebolag

Det var aldrig tänkt att bli ett företag utan startade med rastlöshet under slutet av en graviditet. Idag driver Emilia Hildingsson Farmors i Grimslöv, där hon är uppväxt och bor.

Entreprenörsfamiljen - Kongamek

Mitt i Småland finner vi entreprenörskap utöver det vanliga. Resan med Kongamek började redan på 80-​​talet och idag är det ett internationellt bolag. De är störst i Europa inom materialhanteringslösningar –​​ här finns vagnar för alla behov. Trots sin storlek finns känslan av lokala och nära alltid närvarande. Med åren har bolagen blivit fler och så även familjen Haglunds entreprenörskap.

Gjutjärnet lever vidare genom Ronneby Bruk

Ända sedan 1750-talet finns en tradition av gjutjärnsproduktion i området runt Ronneby och idag lever traditionen vidare i modern tappning i form av Ronneby Bruk i Kallinge.

Driva lantbruk

Vi träffar Anders Edberg som driver Slätthults lantbruk strax utanför Lessebo. Han pratar om satsningar, omställning till ekologiskt och framtiden.  

Svenskt hantverk hos Skrufs glasbruk

Vi träffar Anders Edberg som driver Slätthults lantbruk strax utanför Lessebo. Han pratar om satsningar, omställning till ekologiskt och framtiden.