Gröna bolånet innebär ett extra avdrag om tio räntepunkter på kundens bolån, om kundens bostad uppfyller Gröna bolånets kriterier för miljöcertifieringar. Erbjudandet riktar sig till alla kunder som ansöker om nytt bolån, vill flytta ett bolån eller redan är en befintlig bolånekund hos Swedbank.

-Fyrtio procent av all energi som förbrukas i Sverige kommer från byggnader. Tillsammans med våra kunder har vi stor möjlighet att påverka samhällsutvecklingen genom att hjälpas åt att göra hållbara val, säger Fredrik Nilzén, hållbarhetschef på Swedbank.

Gröna bolånet vänder sig till boende som bor i fastigheter vars energiförbrukning är i linje med Boverkets märkning enligt energiklass A eller B, Miljömärkning Sveriges Svanenmärkning, eller är ett Certifierat Passivhus enligt Passive House Institute (PIH).

-Med Gröna bolånet utökar vi vårt produktutbud för de kunder som vill göra, eller redan gör, mer hållbara val kopplat till sitt boende. Det känns helt rätt att vi nu kan erbjuda dem en konkret uppmuntran i detta val i form av en lägre bolånekostnad, säger Christer Trägårdh, chef för Svensk bankverksamhet på Swedbank.

Läs mer här: www.swedbank.se/gronabolanet

För ytterligare information:

Josefine Uppling, presschef, Swedbank, tel +46 76 114 54 21